بسم الله الرحمن الرحيم
"In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful"

Betapa agungnya! Allah SWT menurunkan ayat pertama @ perkataan pertama melalui Al-Quran hanyalah dengan perkataan Iqra'. Anehnya, perkataan pertama itu bukan bermaksud, sembahyang, puasa, dsb. Ia bermaksud "bacalah..."

Allah revealed the first sentence @ first word through the Quran is the word Iqra '. Oddly, the first word that does not mean, prayer, fasting, etc.. It means "read ..."

Saturday, March 21, 2009

Who's Egg Is This?

There was once a Scotsman and an Englishman who lived next door to each other. The Scotsman owned a hen and each morning would look in his garden and pick up one of his hen's eggs for breakfast. 


One day he looked into his garden and saw that the hen had laid an egg in the Englishman's garden. He was about to go next door when he saw the Englishman pick up the egg. The Scotsman ran up to the Englishman and told him that the egg belonged to him because he owned the hen. The Englishman disagreed because the egg was laid on his property. 


"In my family," the Scotsman said, "we normally solve disputes by the following actions: I kick you in the balls and time how long it takes you to get back up. Then you kick me in the balls and time how long it takes for me to get up. Whoever gets up quicker wins the egg." 


The Englishman agreed to this and so the Scotsman found his heaviest pair of boots kicked the Englishman as hard as he could in the balls. The Englishman fell to the floor clutching his nuts and howled in agony for 30 minutes. Eventually the Englishman stood up and said, "Now it's my turn to kick you." 


"Keep the goddamn egg."

Monday, March 16, 2009

Man U pun di 'Ayam' kan




torres: ko x tgk game final euro ke vidic? mcm ni jgak laa aku score..hehe



Gol kedua: penalti oleh gerard

Gerard: ada kutu laa rambut ko Lucas. Kuyt: kata kt org, ko pun same..haha


Vidic: kecik je aku nampak ref ni..


Gol ke-3: free kick dari Aurelio
Fabio Aurelio: lpas ni ko gerrard susah carik mkn, aku pun leh buat free kick cantik..hehe

Fergie: mangkuk btoi korg..aku suh bertahan yg korg duk p serang sapa suh..x pasal2 kena 4 bijik..

Dossena: Sempoi x aku score td? Lucas: Sempoi...ternganga Van Der Sar aku tgk..haha Rooney: Gila malu ni, kalau ikut aku nk buka seluar n tutup muka je ni..huhu

Fergie: Torres, ko x nk main dgn Man U ke? Meh laa..aku up gaji ko lagi..

Mamat 1: Wei..x reti nk blk ke? Mamat 2: tggu..ade lagi gol ni..mana player MU ni..gol liv dh kosong tu..cpat laa g score..huhu


Wednesday, March 11, 2009

Ayam





real madrid di'ayam'kan oleh liverpool..btul ke? mcm x pecaya tp itulah yg berlaku..hehehe

congratz too liverpool...

Thursday, March 5, 2009

Sang Kancil dan Monyet


Al-kisah didalam sebuah hutan belantara ...maka tersebut lah kisah yang sungguh menyayat hati ...di dalam sebuah hutan ni ader 3 ekor monyet yang sangat karib ...mereka ber3 ni akan senantiasa kesana dan kemari bertiga2...

so pada suatu hari hutan tersebut di datangi oleh sekumpulan pemburu yang paling teror lahh...so dalam kedatangan pemburu tersebut 3 ekor kawanan monyet tersebut sedang makan buah-buahan di atas pokok ..tetiba terdengar dentuman yang kuat ,apa lagi terkejut beruk lah 3 ekor kawanan monyet tersebut lalu bertempiaran lari ...tapi kasihan 2 ekor dari kawanan monyet tersebut telah berjaya di tangkap oleh kawanan pemburu tersebut....


maka sejak hari itu monyet yang satu lagi berasa amat sunyi sejak ketiadaan kawan nya yang 2 ekor lagi ...sunyi sepi di rasa kannya dunia ini tanpa 2 ekor kawan nya itu ...lalu sang kancil pon ternampak masalah yang di alami oleh monyet tersebut...maka di ajak lah oleh sang kancil para cendiakiawan hutan yang terdiri daripada haiwan-haiwan di dalam hutan tersebut...setelah kata sepakat di capai oleh semua cendikiawan hutan tersebut iaitu untuk menghilang kan kedukaan monyet tersebut...maka suatu berita gembira pon di capai dan sang kancil pon berjumpa 
dengan monyet tadi ...lalu berkata ...........!!!!!!


sang kancil : monyet aku datang dengan membawa berita baik pada mu ...
monyet : tiada yang lebih baik selain aku dapat berjumpa semula dengan 2
kawan ku itu ...
sang kancil : itu lah yang aku nak kata kan ...
monyet : ye ker (dengan nada gembira)...d mana kah mereka ...
sang kancil : di sana ...

lalu sang kancil pon menunjuk kan benda ajaib tersebut..

monyet : yaa...(nada gembira sesangat)ye betul ...tq,,tq,, kancil kau lah
haiwan yang bijak ..ko telah temukan aku semula dengan kawan ku ...
sang kancil : itu sudah jadi tugas ku untuk menolong sesiapa saja yang 
dalam kesusahan ....
monyet : tapi aku hairan lah kancil ..
sang kancil : hairan kenapa plak!!!!!
monyet : aku berkawan 3 ekor...tapi mana lagi seekor kawan ku itu ....
sang kancil : KAWAN MU YANG SEEKOR ITU SEDANG MEMBACA CERITA INI .....


WASSALAMMM..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...