بسم الله الرحمن الرحيم
"In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful"

Betapa agungnya! Allah SWT menurunkan ayat pertama @ perkataan pertama melalui Al-Quran hanyalah dengan perkataan Iqra'. Anehnya, perkataan pertama itu bukan bermaksud, sembahyang, puasa, dsb. Ia bermaksud "bacalah..."

Allah revealed the first sentence @ first word through the Quran is the word Iqra '. Oddly, the first word that does not mean, prayer, fasting, etc.. It means "read ..."

Thursday, July 26, 2007

My Phone...

My 1st phone..Alcatel 300..


aku start pakai phone ni lebih kurang ujung tahun 2001..

masa tu aku still study kt poli seberang perai..

still masa aku buat sijil..

sampai sekarang aku simpan phone ni..

dah x bole pakai..bateri problem kot..

tp aku simpan je laa..

nak jual pun berapa laa sgt bole dpt..hheehehe






My 2nd phone..NOKIA 3310..huhu..faymes gak phone ni..hehe

Aku beli phone ni masa time diploma..still kat poli..
aku beli 2nd hand je pon..
beli pakai duit ptptn...hehehe
bila pakai phone ni..aku selalu:
-habih duit duk beli housing yg macam pesen..hehe
-duk tukaq2 ring tone (gila duk pulun taip satu2 tuu..)hehe

Lama jgak aku pakai phone ni..
sampai aku masuk 1st sem duk kat UITM shah alam..
jodoh nya dgn aku x lama sbb dia telah di curi semasa aku tgh tidor dlm dorm di kolej perindu itu..Masa tu mmg byk kes org hilang tpon..tgk2 aku pun kena..tah malaun mana laa yg rembat..hampeh btui..lepas tu tepaksa laa aku pakai tpon alcatel balik..(alcatel ni dok problem bateri cpat kong..hampeh)



My 3rd phone..NOKIA 2100..

Aku beli phone ni kat Low Yat..
duit ptptn laa..duit apa lagi..hehe

pakai berapa sem tah aku pun x igt..

aku beli dengan awie..classmate aku..
beli 2nd hand jgak...

aku trade-in phone ni untuk beli phone yg kt bawah ni...


My 4th phone..NOKIA 3660..

Aku beli phone selepas aku men'trade-in'kan phone yang di atas..

aku beli kat pertama complex..
beli dgn awie jgak..
pun 2nd hand jgak..

Bila pakai phone ni aku selalu:
-habih duit duk tukar housing dia yang x pakai sgt pun..
-duk buang masa donlod software, game dan mcm2 lagi..
-duk pulun convert vdo utk masuk dlm phone ni..(bila dh masuk x tgk sgt pun..)
-masuk MP3..& habih duit beli MMC 512

tapi bosan sbb bateri x tahan laa..aku rasa aku dh beli sampai 5 bateri tambahan..hampeh jgak..so..pada akhir tahun 2006 aku pun meng'trade-in' kan nya dgn phone di bawah ini...



















My 5th phone...Sony Ericsson K310i..

Aku beli ni kat a.star..beli dgn Adi...ujung tahun 2006 aku beli..esok lusa tu dia ajak beli phone ni jgak..hehe..sama laa pulak..belasah aja..aku beli ni pun kat kedai memba2 jgak..dia suggest suruh aku amik phone ni atas budget aku..dia kata kalau phone bawah RM500 jgn amik phone NOKIA..so aku tolak Nokia yang di atas tu dan aku amik laa yang ni...phone ni xdak apa function sgt..tp kira ok laa..ada infrared saja pun untuk nk pindah2 lagu..hehe, camera pun ada..Aku beli baru phone ni sbb aku dah x larat nk layan phone 2nd hand yang selalu problem bateri..huhu
Aku pakai phone ni sampai sekarang...



My 6th phone...MOTOROLA W220..(220 sama nama kod program aku CS220..hehe)

Aku beli masa aku part7 kat uitm...masa tu aku igt nk pakai 1 lagi no..hehe...
Aku beli ni pakai duit elaun polis..hehe..masuk byk sgt xtau nk beli apa...hehe..
Aku sebenarnya nak cari phone baru yang ada radio & paling murah...
so..aku pi kat amoi cina tu kat Plaza Masalam aku tanya dia..phone baru yang ada radio & paling murah ada?
Dia pun bagi phone nokia model apa tah..ok jgak..tapi dia punya design hampeh...x smart langsung..hehe
So..aku tanya ada brand lain punya?
Dia pun tunjuk kat aku motorola ni..Aku pun belek punya belek..stail jgak phone ni..aku pun rembat..
Masa aku duk belek tu, bole pulak Prof. aku mai dgn family dia..Dia mmg slalu beli phone kt situ..dia tegur2 laa amoi2 kt situ...aku pun salam2 laa dgn dia..hehe..
Bila dia dh blah & aku pun dah beli..Datang pulak 3-4 org junior suksis aku...hehehe
Kantoi plak beli hp baru...hehe
Aku pakai phone ni sampai sekarang jgak..
tujuan utama aku beli phone yang ada radio adalah utk mendengar siaran langsung perlawanan bolasepak liga super..tapi hampeh..rtm x buat dah ke berita arena sukan pukoi 10 tu aaa...hampeh btoi..

TRY 100 PLUS & WATER - NOT PANADOL



DON'T TAKE PANADOL AND PANADOL ACTI FAST AND PANADOL SOLUBLE especially if you have gastric problems
FYI... One real story from a friend....

My husband was working in a hospital as an IT engineer, as the hospital is planning to set up a database of its patient. And he knows some of the doctors quite well.

The doctors used to tell him that whenever they have a headache, they are not willing to take PANADOL (PARACETMOL). In fact,they will turn to Chinese
Herbal Medicine or find other alternatives.

This is because Panadol is toxic to the body, and it harms the liver. According to the doctor, Panadol will reside in the body for at least 5 years. And according to the doctor, there used to be an incident where an air stewardess consumes a lot of panadol during her menstrual as she needs to stand all the time. She's now in her early 30's, and she needs to wash her kidney (DIALYSIS) every month.
As said by the doctor that whenever we have a headache, that's because it is due to the electron/Ion imbalance in the brain. As an alternative solution to cope with this matter, they
suggested that we buy 1 or 2 cans of isotonic drink ( eg.100PLUS), and mix it with drinking water according to a ratio of 1:1 or 1:2 (simply, it means one cup 100plus, one cup water.or 2 cups water).

Me and my husband have tried this on several occasions, and it seems to work well.

Another method will be to submerge your feet in a basin of warm water so that it bring the blood pressure down from your throbbing head.
As Panadol is a pain killer, the more Panadol you take, the lesser would be your threshold for pain (your endurance level for pain).
We all will fall ill as we aged, for woman, we would need to go through childbirth. Imagine that we had spent our entire life popping quite a substantial amount of Panadol (Pain Killer) when you need to have a surgery or operation, you will need a much more amount of general anesthetic to numb your surgical pain than the average person who seldom or rarely takes Panadol . If you have a very high intake of Panadol throughout your life (Migraine, Menstrual cramps) it is very likely that normal general anesthetic will have no effects on you as your body is pumped
full with panadol and your body is so used to pain killer that you would need a much stronger pain killer, Morphine??

Wednesday, July 11, 2007

Malaysia Oh Malaysia

Sampai bila kita akan menjadi pasukan belasahan..5-1 bukan nya sedikit..Vietnam, Indon, Siam pun bole..Malu..sungguh memalukan..Siapa yang perlu dipersalahkan...FAM, Jurulatih, Pemain..Siapa?


Tuesday, July 10, 2007

Istana Sri Menanti & Ulu Bendul



  • Adat Pepatih
  • Suku
  • Istana
  • Tangga curam
  • Makan
  • Sedap
  • Pedas..huhu
  • Cendol Stesyen Bas
  • Mee Maneh
  • Ulu bendul
  • Kadet Polis
  • Air Sejuk..huhu
  • Ikan gigit
  • Pelam & Nenas..
  • 300 kpa...hahahahahaha
  • Parking..
  • Nasi Lemak 60sen
  • Thailand 1 - Iraq 1

Torres joining The Reds

Bole kot juara EPL lpas ni...hehhehe

Saturday, July 7, 2007

Tioman Island..





Panjang kalau nak cerita..Kalau ada masa nanti aku karang..hehe

Antara kisah2 menarik:-

  • Kedah Menang..hehe
  • Terlepas bas..
  • Larkin..
  • Tioman..cantik
  • The friendly goat..haha
  • Life Jacket..hehe
  • Snorkelling..best gila weii..
  • Takut laut..huhu
  • Pening..huhu
  • Biawak..
  • Pokok pelam besaq..hehe
  • dan banyak lagi....

Friday, July 6, 2007

KEDAH JUARA PIALA FA 2007




Kedah berjaya menjadi juara Piala FA buat kali kedua selepas kali pertama menjuarainya pada 11 tahun dulu iaitu pada tahun 1996..Perlis terus kecewa selepas kali ketiga berturut-turut memasuki final Piala FA tapi masih belom dapat menjulang piala tersebut..Walaupun pada hari final tersebut aku terpaksa bergerak dari Aloq Staq ke KL untuk pergi ke Pulau Tioman, tapi aku harap Kedah akan menang..Aku sampai KL dlm pukoi 7.30mlm, bertolak p umah member aku sblm nk naik bas p Mersing kui 11.30mlm satgi..Aku tgk final Piala FA kt umah dia tp x sampai abih sbb xdan nk naik bas kui 11.30..Sampai pudu dlm kelam kabut sbb jln jem td..Jam pun dh pukoi 11.32mlm..P kaunter tanya, bas dh lpas..hehe, tp di celah2 tu aku sempat tgk tv kt pudu tu..Masa tu tgh sepak penalti..dan KEDAH menang..Aku bergembira bersama beberapa org peminat kedah di situ..Walaupun bas terlepas tp janji Kedah menang..hehehehe, member aku bengang sbb aku duk sronok dan dia duk pening sbb bas terlepas..haha (sory dud)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...