بسم الله الرحمن الرحيم
"In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful"

Betapa agungnya! Allah SWT menurunkan ayat pertama @ perkataan pertama melalui Al-Quran hanyalah dengan perkataan Iqra'. Anehnya, perkataan pertama itu bukan bermaksud, sembahyang, puasa, dsb. Ia bermaksud "bacalah..."

Allah revealed the first sentence @ first word through the Quran is the word Iqra '. Oddly, the first word that does not mean, prayer, fasting, etc.. It means "read ..."

Thursday, March 3, 2011

Dari Kuala Lumpur ke Kota Bharu


KL - Bentong - Raub - Lipis - Merapuh - Gua Musang - Pahi - Kuala Krai - Machang - Ketereh - Kota Bharu

Semenjak dah beristeri org kota bharu..maka kerap lah kawe ke sane..ecspecially lepas menimang cahaya mata sulong ni..hehe
Perjalanan mengambil masa 1 jam sahaja..iye..kalu naik Air Asia laa..hehe
Kalau perjalanan darat, 7, 10, 12 jam tu biasa laa..bole tahan laa lenguh tu..hehe
Perjalanan sejauh lebih kurang 450KM ni sangat laa mencabar..lebih mencabar jika masuk kawasan berbukit-bukau dan ter'follow' pulak belakang lori atau bas. Nak taking over dah 1 hal..kena pulak baik punya panjang duk beratuq blakang lori tu..huhu
Kalau laju di jalan yang clear takut kena speedtrap pulak..hampeh sungguh..

Walaupun aku nampak ada proses2 menaik taraf jalan yang berlaku..tapi aku rasa ianya masih belum cukup. Kenapa kemajuan jalan ini dipinggirkan..huhu
Tahun bila laa agaknya bole aku tengok lebuh raya KL - KB menjadi nyata..ada kemungkinan ka?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...